Készül a sütőtök lekvár

Ilyenkor már nem divat a lekvárfőzés, bár most már egyre elterjedtebb, hogy a sütőtökből is lekvárt főzzünk. Azt ugye tudjuk, hogy a sütőtök akkor a legjobb ha már kicsit megcsípi a dér, akkor a legédesebb.
Most nekünk nagyon finom sütőtököt sikerült kiválasztanunk, ami nagyon finom édes volt.

Miután megsült a sütőtök meg kell pucolni és kis darabokra összevágni, azután mehet a főzés.

Mi egy kis vízzel felöntöttük, mert különben képtelenség lett volna megfőzni.
Ezután mehet bele a cukor ízlés szerint, szerencsére ebbe alig kellett, mert olyan jó édes volt.
Ha kicsit forr, utána lehet beleönteni steril üvegbe.
A sütőtököt ajánlják nátha enyhítésére is, tehát ebben a hűvös időben kifejezetten ajánljuk mi is a fogyasztását. Ráadásul a sütőtök még a bőrünket is szebbé teszi.
Alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúrázók is fogyaszthatják.
Érdekesség: Mi nem csak sima cukorral csinálunk lekvárt, hanem nyírfacukorral is, amit cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatnak!
Nagyon finom lett 🙂 Ajánlom mindenkinek szívből!