Zöldparadicsom chutney

Zöldparadicsom és sok sok fűszer egy kis chilivel fűszerezve. Húsok mellé ajánljuk fogyasztani.

Ár:
800,- Ft / 200 g
1.100,- Ft / 360 g

Jolokia csepp

Buth jolokia chili kivonat napraforgó olajban. Nagyon finom húsokra csepegtetve, salátákra, levesbe, bármibe!

Erősségi szint: közepes

Ár: 490,- Ft / 10 ml

Kaszás a pácban

A világ legerősebb paprikája, carolina reaper (A kaszás) napraforgó olajban. Használható salátákra, de akár pácbak is, vagy sült húsokhoz is kiváló.

Erősségi szint: közepes

Ár: 950,- Ft / 120 ml

Vilmoskörte levendulával

Kellemes zamatú, édes, egészen sajátos illatú, kissé muskotályos jellegű lekvár egy csipetnyi levendulával.
Magas ásványi anyag (kálcium, magnézium, kálium, cink, vas, jód) és vitamintartalma miatt (A-, B1-, B2-, C-vitamin) számos betegség ellenszereként használható. A reuma, ízületi gyulladás, a kimerültség, a depresszió, a vérszegénység, a tuberkulózis és a hasmenés mind megelőzhető a fogyasztása által, sőt, az orvosok azt állítják, hogy a végbélrák kialakulását is megakadályozza.

Ár:
900,- Ft / 200 g

Izzó parázs

Csípős chili szósz, melynek az alapja cayenne chili paprika.

Erősségi szint: közepes

Ár:
900,- Ft / 40 g

FIGYELMEZTETÉS! Csak saját felelősségre fogyassza! Gyermekek elől elzárva tartandó!

Eper lekvár

Istenien édes eperből készítünk hagyományos eperlekvárt, melyet egyszerűen muszáj megkóstolni.

Ár:
800,- Ft / 200 g

Zalakaros – Go wild

Zalakaroson idén mindenki megvadul. Mivel Zalakaroson élünk, termelünk, előállítunk, ezért kötelességünknek éreztük, hogy becsatlakozzunk a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. idei kezdeményezésébe, a hat érzék kampány egyik állomásába, az Élménnyel Teli Ízek Zalakaroson 2018. – Go wild programba.

A program lényege, hogy vad és az erdőben megtalálható alapanyagból készült ételek receptjeit gyűjtik össze és választják belőle ki Zalakaros kedvenc ételét.

Mi is készítettünk egy Go wild kollekciót, melyet az év folyamán tervezünk tovább bővíteni.

Jelenleg a következő termékeket kóstolhatjátok meg: Medvehagyma chutney, som chutney

Facebook oldalunkon folyamatosan tájékoztatunk benneteket az újdonságokról!
www.facebook.com/pettyeslekvar

Keressétek a termékeinken az Élménnyel Teli Ízek Zalakaroson logót!

 

 

Különdíjat nyertünk

Második alkalommal rendezték meg idén a soltvadkerti Lantos Borászatban a  magyar alapanyagokból készült szörpök és lekvárok versenyét, melynek fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, védnöke pedig Font Sándor, a parlament mezőgazdasági bizottságának elnöke volt.

Hirtelen jött ötlet volt, hogy mi is nevezzünk be erre a versenyre. A sokféle termékünk közül a rumos csokis cseresznye lekvárra és a mentás levendula szörpre esett a választásunk, amit be is küldtünk a zsűri részére és vártunk.

Hamarosan meg is kaptuk az értesítést, hogy rumos csokis cseresznye lekvárunkat különdíjjal jutalmazták. Nagyon örültünk az elismerésnek, mert így már nem csak vásárlóink igazolták vissza, hogy jó az amit csinálunk, hanem a szakma is.

Mint később kiderült a versenyre nevezések alapján 127 minta érkezett, 50 lekvár és 77 szörp. A beérkezett szörpök és lekvárok Simonyi Zoltán és Farkas Miklós szakemberek által besorolásra kerültek. Március 23-n öt bíráló bizottság zsűrizett. A bíráló bizottság tagjai: Varga László, Szöllősi Edit, Kuti Beatrix, Virág Tibor, Gyepes Gabojsza, Wesseli Márta, Matusik Edina, Marton Adrienn, Pryma Zoltán, Tarjányi Zsolt, Simonyi Zoltán, Mátrai Zoltán, Puch Dániel, Tutor Éva, Varga Szabolcs, Suhajda Krisztián, dr Pozsgai Boglárka, Lantosné dr Mayer Zsuzsanna voltak.

A pontozólapokat a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszeripari Főosztály, Magyar Élelmiszerkönyv és Élelmiszer-szabályozási Osztály minőségügyi szakemberei dolgozták ki, különös tekintettel az élelmiszer-jelölésre.

A nevezett lekvárminták egy egységes porcelánedényben kerültek a zsűri elé. A lekvár nevét és besorolási sorszámát kapa információként a zsűri. Az érzékszervi bírálat pontozása után a lekvárok a küllemi bírálaton estek át, ahol a megjelölés is fontos szerepet töltött be.

Március 24-25 Kiskőrösön került sor a kistérség kiemelkedő rendezvényének számító Duna-Tiszaközi Agrár Expóra, ahol átadták az elismeréseket. A versenyt NAK képviseletében Varga László élelmiszeripari szakértő összegezte, kiemelve, hogy a verseny célja az volt, hogy a versenyre benevezett szörpök és lekvárok népszerűsítsék, a vásárlók, felhasználók és fogyasztók figyelmét felkeltsék minőségükkel, piacképes, az előírásoknak megfelelő külsőjükkel.

Köszönjük az elismerést! Jövőre szintén nevezünk!

 

Forrás:
nak.hu
nemzetiszorpverseny.hu

 

 

Szeder dzsem

Fekete szederből készült ízletes, pikáns lekvár, amit ajánlunk palacsintába, süteményekbe, natur joghurtba.

Ár:

800,- Ft / 200 g